Project binnenstad Amsterdam

Taxatie methode:
Inkomsten methode alsmede de comparatieve methode.

Type objecten:
Het gaat om een volledig woonhuis gelegen in het centrum van Amsterdam, momenteel ondergaat het object een grootschalige renovatie en na voltooiing zal het bestaan uit drie afzonderlijke woningen.

Toegevoegde waarde van de taxatie voor de opdrachtgever:
Onze taxatie biedt niet alleen een nauwkeurige bepaling van de huidige waarde van het betreffende Rijksmonument, maar gaat verder dan dat. Het geeft de opdrachtgever een uitgebreid inzicht in de potentiële kansen en risico’s die in de toekomst kunnen ontstaan. Dit stelt de opdrachtgever in staat om strategische keuzes te maken en hun investering op een verstandige en winstgevende manier te beheren.

Bijzonderheden met betrekking tot de uitwerking van de taxatie:
De taxatie vond plaats in een tijd van grote onzekerheid rondom woningbeleggingen, met name vanwege de geplande invoering van de middenhuur. Het betreffende object is een Rijksmonument dat volledig wordt verduurzaamd, inclusief de installatie van zonnepanelen om bij te dragen aan een duurzame energievoorziening. Door deze inspanningen zal het pand een energielabel A ontvangen.

Wat deze taxatie opmerkelijk maakt, is dat het aantoont dat zelfs kleinere woningen (ongeveer 40m2 tot 60m2) nog steeds aantrekkelijk kunnen zijn voor verhuur in de vrije sector, zelfs na de invoering van de beoogde middenhuur. Dit illustreert dat er mogelijk meer mogelijkheden zijn dan veel vastgoedbeleggers initieel denken, zowel op het gebied van verduurzaming van Rijksmonumenten als het behalen van rendement.

Meer projecten

Realisatie vijf bovenwoningen

Een bijzondere taxatie van een woning voor eigen gebruik

Café ’t Mandje

Times hotel Herengracht

zeeburgerdijk Amsterdam

Gillis van Ledenberchstraat Amsterdam

Buurtwinkelcentrum Abcoude

Monumentaal Kerkgebouw

Overtoom, transformatie naar twee woningen