Buurtwinkelcentrum Abcoude

Type taxatie:
Taxatie van beleggingsvastgoed. Een supermarkt en 3 zelfstandige winkelruimten met bijbehorende parkeerplaatsen

Taxatie methode:
In verband met het langdurige huurcontract voor de supermarkt een NAR berekening en vanwege de korter lopende huurcontracten van de drie winkelruimten een DCF.

Type objecten:
Het betreft een in 2016 opgeleverd woon- en winkelcomplex met een buitenterrein met parkeerplaatsen ten behoeve van de winkels en een parkeerkelder met parkeerplaatsen ten behoeve van zowel de winkels alsook de woningen. De winkels betreft een PLUS supermarkt, banketbakker, Gall & Gall, Trekpleister en een ondergrondse parkeergarage.

Toegevoegde waarde van de taxatie voor de opdrachtgever:
In de parkeerkelder waren parkeerplaatsen gelabeld die aan de woningen toebehoorden en parkeerplaatsen die aan de winkels toebehoorden. Bij de verkoop van de woningen zijn echter ook gebruiksrechten verkocht die gekoppeld waren aan een parkeerplaats van de winkelruimten. In de taxatie is aandacht geschonken om de financiële aspecten hiervan inzichtelijk te maken.

Aanleiding taxatie:
We zijn al verschillende keren betrokken geweest bij de taxatie van de Plus supermarkt in Abcoude. Zowel de oude locatie gelegen in de dorpskern alsmede de nieuwe locatie zijn door ons gewaardeerd. De exploitant van de supermarkt alsmede de geldverstrekker waren hierbij de opdrachtgever(s). De aanleiding van de taxaties in het verleden was in verband met financieringsdoeleinden. De taxatie die we afgelopen jaar hebben mogen doen was in het kader van herfinanciering. Hierbij diende tevens aandacht te worden geschonken aan het feit dat men van een eigen gebruikssituatie is overgegaan naar een huursituatie.

Bijzonderheden met betrekking tot de uitwerking van de taxatie:
Gezien het objecten betreffen die gericht zijn op de dagelijkse voorzieningen voor een buurt: een supermarkt, bakkerij, slijterij en drogist, heeft dit een onderling completerend positief effect. Hier is rekening mee gehouden bij het schatten van de markthuurwaarde en de netto aanvangsrendementen. Voorts is stilgestaan bij de verschillen die ontstaan bij een eigen gebruikssituatie waarbij de winkel inrichting van de supermarkt in eigendom is van de gebruiker ten opzichte van de situatie waarbij de supermarkt in verhuurde staat is waarbij de inrichting in eigendom is van de huurder.

Meer projecten

Realisatie vijf bovenwoningen

Een bijzondere taxatie van een woning voor eigen gebruik

Café ’t Mandje

Times hotel Herengracht

zeeburgerdijk Amsterdam

Gillis van Ledenberchstraat Amsterdam

Buurtwinkelcentrum Abcoude

Monumentaal Kerkgebouw

Overtoom, transformatie naar twee woningen