Taxeren voor de particuliere belegger

Als particuliere belegger is de kennis over de (toekomstige) gebruikssituatie van uw vastgoed van groot belang. 123vastgoedexpertise helpt jou om inzicht hierover te krijgen. Ons kantoor heeft veel ervaring met woningen in verhuurde staat. Deze ervaring stelt ons in staat om snel en kundig uw taxatierapport te leveren. Er zijn diverse investeringsstrategieën mogelijk voor particuliere beleggers met betrekking tot woningen. Wij onderscheiden er hieronder twee.

 • Buy to let
  Buy to let is een investeringsstrategie in de vastgoedsector waarbij een belegger een woning koopt met het doel om het te verhuren aan huurders.
 • Keep to let/move to let
  Keep to let is een investeringsstrategie waarbij een belegger vertrekt uit de huidige woning en in plaats van deze te verkopen, houdt men de woning aan en gaat het verhuren.

Wat zijn de mogelijkheden voor particuliere beleggers?

Buy to let, keep to let en move to let zijn investeringsstrategieën die populair zijn onder particuliere beleggers. Maar het is niet altijd duidelijk welke exploitaties mogelijk zijn met een woning voor de verhuur.

Iedere exploitatie mogelijkheid kent zijn eigen voor- en nadelen. Voorbeelden van exploitatie zijn:

 • Vrije sector verhuur;
 • HPW verhuur;
 • Woningdelers en verhuur aan woongroepen;
 • kamerverhuur;
 • Short stay verhuur;
 • Recreatieve verhuur (Airbnb, bed and breakfast);
 • Gemeubileerde verhuur.

Bepaal de huurvorm voor uw particuliere belegging

Naast de voor- en nadelen kent ook elk exploitatiemodel zijn eigen vereisten en uitzonderingen die gebaseerd zijn op landelijke en gemeentelijke regels. Wij taxeren de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Daarbij toetsen wij ook het juridische kader van het reeds gehanteerde of beoogde exploitatie model aan de landelijke en gemeentelijke wetgeving. U ontvangt van ons een rapport waarin duidelijk wordt welke exploitaties zijn toegestaan of dat er aanvullende vergunningen aangevraagd moeten worden. Landelijke en gemeentelijke regelgeving wijzigen regelmatig. Het is goed om dit periodiek te laten controleren. In ons taxatierapport krijgt dit item expliciet aandacht.

Wist u dat:
De grens van de opkoopbescherming in
2023 is verhoogd naar € 533.000, –

Bedrijfsonroerendgoed taxaties

Onze gekwalificeerde taxateurs beschikken over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsonroerendgoed. Zij maken gebruik van de meest recente marktgegevens, wet- en regelgeving en stellen snel en deskundig taxatierapporten op. Hierin wordt onder andere rekening gehouden met de locatie, de grootte, de staat van onderhoud, de functionaliteit en de huur- en verhuurmogelijkheden van het vastgoed. Onze taxatierapporten worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals het verkrijgen van financiering, het vaststellen van de huurprijs, het bepalen van de waarde bij verkoop of verpachting en het vaststellen van de waarde voor verdeling bij een erfenis of echtscheiding. Wij bieden onze klanten een totaalpakket aan diensten, waaronder ook advies over de verkoop- of verhuurmogelijkheden van het vastgoed.

Taxatie Commercieel Vastgoed

Taxatie in transformatiegebieden

Taxatie voor (her)ontwikkeling