Waarom due diligence?

Due diligence is een belangrijke stap in het vastgoedproces. Door grondig onderzoek te doen voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan. Bij due diligence wordt onder andere gekeken naar de juridische situatie, de financiële situatie en de technische staat van het vastgoed. Ook wordt er gekeken naar de markt waarin het vastgoed zich bevindt en worden mogelijke deal breakers gerapporteerd. Door middel van tijdig onderzoek voorkom je dat je in een situatie terechtkomt waarin je niet meer kunt verkopen of dat je minder kunt verkopen dan je had verwacht. Een goede due diligence is hierdoor dus van essentieel belang voor iedereen die serieus overweegt zijn of haar vastgoed te (ver)kopen.

Waaruit bestaat een volledige due diligence?

Een volledige due diligence bestaat uit de volgende onderdelen: technische analyse, juridische analyse en een commerciële analyse. Deze onderdelen worden apart van elkaar geanalyseerd en verwerkt in het adviesrapport.

Bouwkundige keuring
Een bouwkundige keuring bestaat uit twee delen: een visuele inspectie en een technische inspectie. Tijdens de visuele inspectie wordt het pand bekeken op aspecten zoals de constructie, de staat van onderhoud, de afwerking en de installaties. De technische inspectie richt zich op de staat van de technische installaties, de bouwkundige conditie van het pand en de mogelijkheden voor gebruik.

Juridisch onderzoek
Een juridisch onderzoek binnen vastgoed kan bestaan uit verschillende onderdelen. Zo kan er gekeken worden naar de juridische status van het vastgoed, de rechten en plichten van de betrokken partijen en de eventuele gevolgen van een mogelijke transactie. Ook kan er onderzoek gedaan worden naar bestaande of mogelijke juridische conflicten evenals de passende oplossingen hiervoor. Tot slot worden (huur)overeenkomsten onderzocht. Zo kan er gekeken worden naar de rechten en plichten van de huurder en verhuurder, de eventuele gevolgen van een mogelijke huurverlenging of huurprijsverhoging en de mogelijke oplossingen voor eventuele conflicten.

Commercieel onderzoek
Binnen het commerciële onderzoek wordt er gekeken naar de marktpositie van het type vastgoed. Waar liggen de kansen en wat zijn de desbetreffende bedreigingen? Er wordt gekeken naar de (potentiële) huuropbrengst(en), marktwaarde en het daarbij behorende rendement.

Wist u dat:
Wij een speciaal team hebben voor
onze due diligence opdrachten?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

123vastgoedexpertise is een erkend vastgoedadviesbureau met uitgebreide ervaring in de vastgoedsector. Wij bieden een compleet pakket aan diensten waaronder een grondige due diligence. Onze jarenlange expertise in de vastgoedmarkt stelt ons in staat om u professioneel advies te geven over de waarde, kwaliteit en toekomst van uw vastgoed. Ons uitgebreide netwerk van specialisten zorgt ervoor dat we u van dienst kunnen zijn bij alle aspecten van uw vastgoedtransactie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij voeren al onze taxaties uit volgens de richtlijnen

Onze rapportages zijn van een hoge kwaliteit. Ze zijn uitgebreid van opzet en goed leesbaar. Alle elementen die van invloed zijn op de waarde van uw vastgoed zijn in ons rapport opgenomen. De omschrijving en de bijzonderheden van het object, de locatie en de referentieprojecten en we zetten een en ander af tegen de actuele marktontwikkelingen. Maar bovenal een SWOT analyse waarop u zelf verder kunt gaan bouwen.

Integer, vakkundig en tijdig
Iedere taxateur heeft zijn eigen vastgoedspecialisme en kent de specifieke regels en voorwaarden van de sector of van het gewenste doel van de taxatie. Dat geeft veel voordeel in de doorlooptijden van de taxaties. Onze taxateurs zijn bovendien gecertificeerd en ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

• Kwalitatieve, betrouwbare rapportages met uitstekende onderbouwingen die voldoen aan de eisen van uw organisatie

• Hoogopgeleide taxateurs met certificeringen van RICS, REV en Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, e.a.

VASTGOEDADVIES

Broker’s Opion of Value

Huurprijsherziening

Portefeuilleanalyse