SolidBriQ

Niet alle taxateurs worden goedgekeurd door alle verhuurhypotheekverstrekkers, SolidBriQ is 1 van de verhuurhypotheekverstrekkers waarbij de taxaties van 123vastgoedexpertise goedgekeurd worden. Klik hier voor een volledig overzicht

OVER SOLIDBRIQ

SolidBriQ is een nieuwe Nederlandse hypotheekaanbieder van woningverhuurhypotheken voor de professionele vastgoedbelegger. SolidBriQ is in 2020 opgericht door vier ervaren en ondernemende personen met ieder hun eigen specialisatie. SolidBriQ verstrekt hypotheekoplossingen voor de aankoop, verduurzaming, verbouwing en herfinanciering van verhuurde woningen. Flexibiliteit en maatwerk staan hoog in het vaandel. SolidBriQ biedt dan ook aantrekkelijke voorwaarden en een efficiënt hypotheekproces.

SolidBriQ is gevestigd in Tilburg en financiert in heel Nederland. De hypotheken van SolidBriQ zijn verkrijgbaar via een geselecteerd aantal gespecialiseerde vastgoed intermediairs en service providers met een specialisme op het gebied van woningverhuurhypotheken. SolidbriQ is een echte vastgoedfinancier en kijkt bij de financiering niet naar het inkomen van de belegger maar naar de financiële draagkracht van de stenen. Voor de beoordeling van het vastgoed en de taxaties werkt SolidBriQ samen met een beperkt aantal gespecialiseerde en professionele taxateurs. Meer informatie over SolidBriQ via www.solidbriq.nl of Linkedin.

Jullie bieden financiering aan voor woningen in verhuurde staat, bieden jullie ook andere financieringsproducten aan?
Naast reguliere verhuurde woningen financiert SolidBriQ ook studentwoningen, huisvesting voor arbeidsmigranten (mits SNF keurmerk), Short-stay verhuur (mits woonbestemming), zorg (mits onderliggende huurcontracten), woongroepen en combinatiepanden. SolidBriQ wil voor vastgoedbeleggers actief zijn in de volle breedte van de woningverhuur.

Op welke basis financieren jullie doorgaans? markthuurwaarde, actuele huur of waardering in verhuurde staat.
SolidbriQ financiert op basis van de laagste van marktwaarde in verhuurde staat of de leegwaarde. Uiteraard wordt er wel gekeken of de koopsom niet ver afwijkt van de getaxeerde marktwaarde.

Werken jullie met intermediairs of werken jullie direct met een bank?
SolidBriQ werkt samen met een geselecteerd aantal gespecialiseerde grote en kleine vastgoed intermediairs. Van belang is dat zij ruime ervaring hebben met verhuurhypotheken.

Energie labels van woningen zijn steeds belangrijker voor de verkoop van een woning maar wat heeft het voor invloed op een hypotheekverstrekking?
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. SolidBriQ is van mening dat het niet verduurzamen van vastgoed in een stabiele markt op termijn zal leiden tot waardedaling. Vandaar dat de leencapaciteit, uitgedrukt in de loan-to-value (LTV), op duurzame verhuurde woningen (vanaf energielabel C) hoger is; tot wel 85% van de marktwaarde. Met relatief simpele aanpassingen kan de belegger dus meer lenen.

In hoeverre is de locatie van een woning bepalend om een financiering te kunnen aanbieden? Werken jullie alleen in de regio of landelijk?
SolidBriQ financiert in heel Nederland maar kijkt kritisch naar de kansrijkheid van de locatie. De leencapaciteit van woningen op aantrekkelijke locaties is hoger; dit varieert van 85% LTV tot 75% LTV. De kansrijkheid en daarmee de risico-inschatting wordt door SolidBriQ bepaalt op basis van data-analyse, dit mede om de doorloopsnelheid van een aanvraag te bespoedigen dus geen langdurige individuele beoordelingen per locatie maar data gedreven financieren in het belang van de klant.

Kunnen extra investeringen in het vastgoed en verbouwingswerkzaamheden meegenomen worden in de financiering?
Ja, SolidBriQ heeft een bouwdepot voor verbouwingen van minimaal EUR 10.000,- tot maximaal EUR 50.000,- per lening. De verbouwing mag niet langer duren dan 6 maanden en niet meer dan 15% van de marktwaarde bedragen. Tussentijds declareren kan vanaf EUR 10.000 per declaratie. De taxateur taxeert dan de waarde voor en na verbouwing, waarbij het uitgangspunt voor de financiering de marktwaarde na verbouwing is.

Waarin onderscheiden jullie je van de andere aanbieders?
Het onderscheidend vermogen zit hem in: de flexibiliteit in de voorwaarden, de liquiditeit voor beleggers, de beloning voor loyaliteit voor trouwe klanten in de vorm van rentekorting en de passie voor het vak en de stenen. Een voorbeeld van flexibiliteit is dat de belegger op elk moment zijn lening mag verhogen tot de maximale LTV. Dus waarom meer lenen en betalen voor geld dat je nu nog niet nodig hebt?

Verdere informatie over SolidBriQ.
SolidBriQ zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Enerzijds omdat traditionele banken zoekende zijn en hun traditionele rol als brede financier aan het verliezen zijn. Veel bankloketten zijn dicht voor vastgoedfinanciering, processen zijn stroperig, relatiebankieren verdwijnt en voor spaarsaldo op de bank moet betaald gaan worden. Nieuwe gefocuste en efficiënter georganiseerde partijen als SolidBriQ zullen deze rol tezamen met gespecialiseerde vastgoed intermediairs gaan overnemen en gaan de vastgoedbeleggers weer de aandacht geven die hij of zij verdient. Anderzijds omdat beleggen in vastgoed, en daarmee ook financieren een serieus rendabel beleggingsalternatief is geworden. Mits uiteraard met verstand van zaken, kennis van de vastgoedmarkt en respect voor huurders.