De Nederlandse

De Nederlandse is 1 van de verhuurhypotheekverstrekkers waarbij de taxaties van 123vastgoedexpertise goedgekeurd worden. Niet alle taxaties worden door alle verhuurhypotheekverstrekkers goedgekeurd. Klik hier voor een volledig overzicht

OVER DE NEDERLANDSE

De Nederlandse is onderdeel van de Tulp Groep, een snelgroeiend bedrijf die zowel voor particulieren als professionele beleggers hypotheken aanbiedt. Het label Tulp hypotheken voor de particulieren en het label De Nederlandse voor de belegger.

De Nederlandse vindt het belangrijk om bij te dragen aan een groenere wereld. Door de introductie van de Groene Vastgoedhypotheek stimuleren zij verduurzaming van de woningen voor de verhuur.

De Nederlandse is gevestigd in Utrecht en zij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van hypothecaire leningen voor verhuurde woningen en appartementen in Nederland. Meer informatie over De Nederlandse via de-nederlandse.nl of Linkedin.

Jullie bieden financiering aan voor woningen in verhuurde staat, bieden jullie ook andere financieringsproducten aan?
Ja, De Nederlandse maakt onderdeel uit van de Tulp Group. Onderdeel van deze groep is ook het label Tulp Hypotheken, hiermee verstrekken wij hypotheken voor de consumentenmarkt..

Op welke basis financieren jullie doorgaans? markthuurwaarde, actuele huur of waardering in verhuurde staat.
Wij kijken naar de Interest Coverage Ratio (ICR) en de Debt Service Coverage Ratio (DSCR). De minimale ICR bedraagt 150%, waarbij er minimaal 125% ICR moet worden gegenereerd uit het te financieren onderpand. Als de ICR uit het te financieren onderpand onder de 150% uit komt, dan moet er aanvullend inkomen uit verhuur of vermogen worden aangetoond. De minimale DSCR bedraagt 110%. De te hanteren huurwaarde is het laagste van de getaxeerde huurwaarde en de daadwerkelijke huuropbrengst van de woning volgens de huurovereenkomst.

Bepaling marktwaarde in verhuurde staat.
Voor de bepaling van de maximale financiering gaat De Nederlandse uit van het laagste van de actuele marktwaarde in verhuurde staat of de koopsom van het onderpand.

Werken jullie met intermediairs of werken jullie direct met een bank?
Wij werken uitsluitend met intermediairs. Professionele beleggers en consumenten kunnen niet rechtstreeks bij ons een hypotheek afsluiten. Wij informeren intermediairs ook actief over de portefeuille van hun klanten.

Energie labels van woningen zijn steeds belangrijker voor de verkoop van een woning maar wat heeft het voor invloed op een hypotheekverstrekking?
Wij vinden dit ook erg belangrijk. In de markt voor Buy To Let Hypotheken was er nog geen enkele groene hypotheek, De Nederlandse was begin 2021 dan ook de eerste met de Groene Vastgoedhypotheek. Dit is een hypotheek waarmee klanten 0,05% korting krijgen op financieringen van te verhuren of verhuurde woningen met energielabel A of B en zelfs 0,1% korting als ze binnen een half jaar een woning met energielabel C t/m G weten te verbeteren naar een hoger energielabel.

In hoeverre is de locatie van een woning bepalend om een financiering te kunnen aanbieden? Werken jullie alleen in de regio of landelijk?
Wij verstrekken in hele land tot 80% van de waarde. Alleen een paar gemeenten in aardbevingsgebied in Groningen zij uitgesloten. Wij kennen geen beleid met postcode- of krimpgebieden zoals je bij veel andere geldverstrekkers ziet.

Kunnen extra investeringen in het vastgoed en verbouwingswerkzaamheden meegenomen worden in de financiering?
Ja, zoals ook eerder aangegeven vinden wij het belangrijk dat ook de professionele beleggers hun huis verduurzamen, hiervoor kunnen ze bij ons ook gebruik maken van een bouwdepot. Deze mag maximaal 50.000,- of 15% van de waarde van de woning bedragen. Hiermee zijn vaak goede verbeteringen en verduurzaming te realiseren. Daarnaast is het belangrijk te weten dat je bij De Nederlandse ook liquiditeit kunt opnemen tot 80% van de huidige waarde van de woning, dit geeft beleggers potentieel ook ruimte om geld in handen te hebben voor volgende investeringen.

Waarin onderscheiden jullie je van de andere aanbieders?
Wij zijn laagdrempelig, snel en transparant. Zo krijg je bij ons een renteaanbod binnen 24 uur en weet je zodra je dossier compleet is binnen 72 uur of het akkoord is. Ook zijn wij transparant in onze acceptatienormen, deze staan in onze kredietgids en zijn daarmee ook duidelijk. Overigens weerhoudt dit ons er niet van om ook mee te denken met klanten en ook van zaken af te wijken als dat nodig is.

Verdere informatie over De Nederlandse.
In aansluiting op vraag 7 is het nog goed om te melden dat we vanaf maart 2021 tot 70% van de waarde een volledig aflossingsvrije hypotheek kunnen verstrekken, dit geeft voor de belegger bijzonder lage lasten, waardoor het rendement op een verhuurd onderpand hoger is.

Wij vinden het verder altijd fijn om feedback te ontvangen van taxateurs, adviseurs en makelaars, zo kan De Nederlandse zichzelf steeds verder verbeteren en aansluiting houden met de wensen van klanten, adviseurs en andere marktpartijen.