Casarion

Niet alle taxateurs worden goedgekeurd door alle verhuurhypotheekverstrekkers, Casarion is 1 van de verhuurhypotheekverstrekkers waarbij de taxaties van 123vastgoedexpertise goedgekeurd worden. Klik hier voor een volledig overzicht

OVER CASARION

Casarion is in 2019 gestart met het verstrekken van financieringen aan professionele vastgoedbeleggers vanuit ons kantoor in Utrecht. Per 1 november hebben wij 8 medewerkers intern en daarnaast werken er nog 5 collega’s bij Fundion voor Casarion.

Meer informatie over Casarion via www.casarion.com of Linkedin.

Jullie bieden financiering aan voor woningen in verhuurde staat, bieden jullie ook andere financieringsproducten aan?
Op dit moment bieden wij financieringen aan voor woningen die verhuurd worden door professionele beleggers maar ook combinatiepanden onder bepaalde voorwaarden. Wij zijn verder op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten.

Op welke basis financieren jullie doorgaans? markthuurwaarde, actuele huur of waardering in verhuurde staat.
Voor de betaalbaarheid hanteren wij de laagste van de markthuur, actuele huur of de maximale huur volgens het WWS-puntensysteem, als deze van toepassing is. Voor de LTV is de laagste van de aankoopprijs en marktwaarde in verhuurde staat relevant. Afhankelijk van de situatie kunnen wij uitgaan van de taxatiewaarde in verhuurde staat als deze hoger is.

Werken jullie met intermediairs of werken jullie direct met een bank?
Wij werken met intermediairs en daar gaat onze voorkeur ook naar uit maar het is ook mogelijk om direct een aanvraag bij ons in te dienen via de website.

Energie labels van woningen zijn steeds belangrijker voor de verkoop van een woning maar wat heeft het voor invloed op een hypotheekverstrekking?
Bij ons krijg je een rentekorting van 0,10% als je een pand financiert vanaf energielabel B. Verder kan je ook een rentekorting krijgen van 0,15% als je binnen 6 maanden na verstrekking het energielabel verbetert met minimaal één stap. Dit kan dus bijvoorbeeld al van energielabel G naar F.|

In hoeverre is de locatie van een woning bepalend om een financiering te kunnen aanbieden? Werken jullie alleen in de regio of landelijk?
In principe werken wij landelijk, al is een deel van het aardbevingsgebied en de Waddeneilanden uitgesloten. Verder verlangen wij dat het onderpand in bewoond gebied staat, dit hoeft niet per se in een grote stad te zijn maar ook niet te ver van een supermarkt.

Kunnen extra investeringen in het vastgoed en verbouwingswerkzaamheden meegenomen worden in de financiering?
Ja, het is mogelijk om een verbouwing te financieren. Ik zeg bewust niet meefinancieren want er zijn wel wat restricties. We financieren in principe op basis van de waarde voor verbouwing maar kunnen een bedrag op basis van de waarde in verhuurde staat na verbouwing reserveren. Zodra de verbouwing gereed is en de taxateur heeft de waarde na verbouwing bevestigd, dan keren wij het gereserveerde bedrag uit.

Kunnen duurzame investeringen in het vastgoed op een andere manier dan het antwoord bij vraag 6 worden meegenomen in de financiering?
Op dit moment niet, al zijn wij natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling daarvan.

Waarin onderscheiden jullie je van de andere aanbieders?
We zijn een relatief klein clubje met veel persoonlijk en direct contact. Daarnaast denken wij graag mee en zijn we altijd opzoek naar mogelijkheden.

Verdere informatie over Casarion

We hebben als alternatief op de relatief hoge vaste rentes van dit moment ook een variabele rente geïntroduceerd deze maand.

Jeroen Bastiaansen
Sr. Credit Risk Officer