Build Finance

Niet alle taxateurs worden goedgekeurd door alle verhuurhypotheekverstrekkers, Build Finance is één van de verhuurhypotheekverstrekkers waarbij de taxaties van 123vastgoedexpertise goedgekeurd worden. Klik hier voor een volledig overzicht

OVER BUILD FINANCE

Build Finance is in 2020 opgericht door een groep professionals, die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de financiële en vastgoedmarkt. Met Build Finance willen zij de vastgelopen vastgoedfinancieringsmarkt vlottrekken en zo een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Want het moet en kán anders!

Financiering van vastgoed door de grootbanken wordt steeds moeilijker onder druk van toenemende wet-en regelgeving, oplopende kapitaalvereisten en efficiency. Tegelijk vragen institutionele beleggers om meer yield, en willen family offices en vermogensbeheerders actief reageren op lage en soms zelf negatieve creditgeldrentes. Met het aanbieden van vastgoedfinancieringen tussen 1 en 15 miljoen euro springt Build Finance in op een behoefte.

Het team bestaat uit 11 enthousiaste medewerkers, wij noemen onszelf ook wel Builders.

Meer informatie over Build Finance via www.build-finance.com of Linkedin

Jullie bieden financiering aan voor woningen in verhuurde staat, bieden jullie ook andere financieringsproducten aan?
Naast verhuurde woningen financieringen wij ook combinatiepanden. Bij Build Finance kun je terecht voor nieuwbouwfinancieringen of transformatiefinancieringen.

Op welke basis financieren jullie doorgaans? markthuurwaarde, actuele huur of waardering in verhuurde staat.
Bij Build rekenen wij altijd met de laagste waardes per object. Als de markthuur lager is dan de contracthuur rekenen wij met de markthuur. Zelfde geldt voor marktwaarde verhuurde staat of leegwaarde. Bij nieuwbouw kijken wij naar 3 waardes Stiko, marktwaarde verhuurde staat of leegwaarde en rekenen met de laagste van de drie.

Werken jullie met intermediairs of werken jullie direct met een bank?
Build Finance werkt samen met diverse intermediairs maar vastgoedinvesteerders mogen ook rechtstreeks bij ons komen voor een aanvraag.

Energie labels van woningen zijn steeds belangrijker voor de verkoop van een woning maar wat heeft het voor invloed op een hypotheekverstrekking?
Bij Build Finance financieren wij alle energie labels. Bij energie labels D of hoger zijn we kritischer en rekenen wij met hogere exploitatielasten van minimaal 15%. Verder vragen wij aan de vastgoedinvesteerders binnen welke termijn ze het object gaan verduurzamen.

In hoeverre is de locatie van een woning bepalend om een financiering te kunnen aanbieden? Werken jullie alleen in de regio of landelijk?
Build Finance financiert in heel Nederland. Wij kijken naar de PBL indeling van Nederland en aan de hand daarvan kijken wij naar het risico en bepalen de hoogte van de financieringen. De Debt Yield speelt hierin een belangrijke rol, binnen de Randstad hanteren wij 5%, buiten de Randstad 5,5% en de krimpgebieden 6% DY.

Kunnen extra investeringen in het vastgoed en verbouwingswerkzaamheden meegenomen worden in de financiering?
Bij nieuwbouwfinancieringen of transformatieprojecten financieren wij eerst op de Stichtingskosten maximaal 75% (LtC). Na oplevering van de bouw zijn wij bereid om de financiering te verhogen naar maximaal 85% LtV. Bij financieringen tot 2,5 miljoen begeleiden wij zelf de bouw, boven de 2,5 miljoen moet er een externe bouwbegeleider worden ingeschakeld.

Looptijd van het bouwdepot is 12 maanden met verlening tot 18 maanden.
Kleine renovaties pakken wij graag op en dat kan vanaf € 50.000,–.

Waarin onderscheiden jullie je van de andere aanbieders?
Als je bij Build Finance een aanvraag neerlegt krijg je binnen 48 uur een indicatief aanbod. Het indicatief aanbod is één week geldig, als de klant het indicatief aanbod tekent staat de rente voor 6 weken vast.

De relatiemanager die de aanvraag heeft ontvangen, neemt de gehele aanvraag in behandeling van A t/m Z. Gedurende het aanvraagproces heeft de vastgoedinvesteerder een aanspreekpunt. Op deze manier biedt Build Finance een helder en transparant proces.