NIBC Vastgoed Hypotheek

Niet alle taxateurs worden goedgekeurd door alle verhuurhypotheekverstrekkers, NIBC is 1 van de verhuurhypotheekverstrekkers waarbij de taxaties van 123vastgoedexpertise goedgekeurd worden. Klik hier voor een volledig overzicht.

OVER NIBC

Wij zijn NIBC Vastgoed Hypotheek (www.vastgoedhypotheek.nl), onderdeel van NIBC Bank (www.nibc.nl) en gevestigd in Den Haag. Onze afdeling is opgericht in januari 2015. Destijds begonnen we met 4 medewerkers. Het team is in de afgelopen jaren flink gegroeid en vandaag de dag bestaat het team uit 20 gedreven collega’s.

Meer informatie over NIBC via www.nibc.nl of Linkedin.

Jullie bieden financiering aan voor woningen in verhuurde staat, bieden jullie ook andere financieringsproducten aan?
NIBC Vastgoed Hypotheek zelf is enkel actief op de Buy to Let markt voor zowel de beginnende als de ervaren vastgoedbelegger met een obligo tot EUR 25 miljoen. Bankbreed worden er ook box 1 financieringen en spaarproducten voor de consument aangeboden onder het label NIBC Direct. Tevens is er sinds 2020 een nieuw label binnen NIBC, OIMIO (www.oimio.nl). Deze tak van de bank financieert commercieel vastgoed van 1 tot 10 miljoen.

Op welke basis financieren jullie doorgaans? markthuurwaarde, actuele huur of waardering in verhuurde staat.
Bij het verstrekken van een financiering kijken we naar alle drie de pijlers in samenhang. Wij financieren objecten op basis van de waardering in verhuurde staat. Bij de bepaling of een financiering passend is kijken we ook naar de markthuurwaarde en actuele huur en of deze in verhouding staan tot de te betalen rente en aflossing.

Werken jullie met intermediairs of werken jullie direct met een bank?
Wij werken zowel met tussenpersonen als (voor grote klanten) met rechtsreekse distributie via de relatiemanagers in het Vastgoed Hypotheek Team.

Energie labels van woningen zijn steeds belangrijker voor de verkoop van een woning maar wat heeft het voor invloed op een hypotheekverstrekking?
De mate van energiezuinigheid van woningen is een steeds belangrijker wordende pijler in de markt. Twee maanden geleden is ons nieuwe, verruimde acceptatiekader ingegaan. Op energiezuinige woningen, denk hierbij aan een A/B label, kan een hogere LTV en meer aflosvrij verstrekt worden dan op woningen met een lager energielabel. Energiezuinige woningen kunnen zodoende een hogere hypotheekverstrekking krijgen dan niet energiezuinige woningen.

In hoeverre is de locatie van een woning bepalend om een financiering te kunnen aanbieden?
Werken jullie alleen in de regio of landelijk?
NIBC Vastgoed Hypotheek opereert landelijk. Wel werken wij met een locatielijst. In sommige gebieden kunnen wij een lagere LTV verstrekken, bijvoorbeeld als er sprake is van een krimpgebied.

Kunnen extra investeringen in het vastgoed en verbouwingswerkzaamheden meegenomen worden in de financiering?
NIBC Vastgoed Hypotheek kan tegenwoordig ook verbouwingen in verscheidene vormen financieren. Tevens financieren we nieuwbouwprojecten. Dit betreft vaak maatwerk. Bij een verbouwingsinvestering overleggen we vooraf over de opzet van de financiering.

Waarin onderscheiden jullie je van de andere aanbieders?
Wij onderscheiden ons middels de Think Yes mentaliteit van de NIBC bank. Wij focussen ons op de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen en denken met onze klanten mee. Dit zien wij dan ook terug in de reacties van onze klanten, die het fijn vinden dat wij tot het uiterste gaan om de financiering te realiseren.