Mijn favorieten

Huurwaarde taxaties

Het komt regelmatig voor dat de huurder of de verhuurder van een bedrijfsruimte vindt dat de huurprijs niet overeenkomt met die van vergelijkbare bedrijfsruimte in de buurt. Met name in de huidige markt is het voor zowel huurder als verhuurder zinvol om te laten beoordelen wat de herziening huurwaarde zou moeten zijn. Wanneer de huurder of de verhuurder op basis van deze taxatie het inzicht in de huurwaarde krijgt is de kans groot dat huurder en verhuurder overeenstemming krijgen over de nieuwe huurprijs.  

Bij een huurprijsvaststelling op grond van artikel 7:303 BW wordt de huurprijs berekend op basis van de gerealiseerde huurprijzen van vergelijkbare bedrijfsruimten ter plaatse in de afgelopen vijf jaar. Deze wettelijke procedure van huurprijs vaststelling is geregeld voor bedrijfsruimte ex. Artikel 290. In alle gevallen betreft het derhalve een pand dat voor het publiek toegankelijk is en waar een product of dienst rechtstreeks aan de consument wordt geleverd.

Steeds vaker komt het voor dat deze procedure van huurprijsvaststelling ook in huurcontracten van overige bedrijfsruimten (kantoor- en productieruimte), zijnde bedrijfsruimte ex. Artikel 230a, van toepassing wordt verklaard. 

123vastgoedexpertise is gespecialiseerd in het opstellen van een deskundigenrapporten voor nadere huurprijsvaststelling voor art. 230a en art. 290 bedrijfsruimten ten behoeve van huurders en verhuurders.   


Vraag direct een offerte aan.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring